Fosfaatwijzer

Fosfaatnieuws

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws over fosfaat? Lees hier alle actuele informatie.

Generieke korting nog niet uit beeld

woensdag 20 juni 2018

Een verdere generieke korting accepteert LTO Nederland niet, maar ook de boeren niet. Jos Verstraten, lid van de vakgroep Melkveehouderij bij LTO Nederland, reageert op de dreiging van het teveel aan fosfaatrechten. De generieke korting is daarmee nog niet uit beeld.
Lees meer >

'Fosfaathandel valt of staat met melkprijs'

dinsdag 19 juni 2018

Productierechtenmakelaar Frans Evers uit het Gelderse Zelhem heeft drukke maanden achter de rug, waarbij de telefoon vaak roodgloeiend stond. Volgens Evers is de melkprijs de meest prijsbepalende factor in de fosfaatrechtenhandel. "Zolang er in de melkveehouderij geld wordt verdiend, is er vraag naar fosfaatrechten."
Lees meer >

Prijs fosfaatrechten slaat gat met 200 euro

woensdag 13 juni 2018

De prijs van fosfaatrechten trekt deze week behoorlijk aan, terwijl er geen sprake is van nieuwsontwikkelingen. Inmiddels heeft de prijs een behoorlijk gat geslagen met de grens van €200 per recht. 
Lees meer >

Handel in fosfaatrechten toont stabiliteit

woensdag 6 juni 2018

De handel in fosfaatrechten houdt dezer dagen makkelijk stand op aanzienlijk hogere niveaus dan enkele weken geleden. Het aanbod ligt niet voor het oprapen, al is de vraag ook niet wild.
Lees meer >

Fraude met droge koeien en Kringloopwijzer?

donderdag 31 mei 2018

Het risico op fraude is nog te groot, en daarom komt er voorlopig nog geen pilot van de Kringloopwijzer. Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, liet dit weten in antwoord op de vragen over de fosfaatrechten. Fraude met droge koeien acht ze minder waarschijnlijk.
Lees meer >

Bron: Boerenbusiness


Postcode