Fosfaatwijzer

Fosfaatnieuws

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws over fosfaat? Lees hier alle actuele informatie.

'Niet vreemd dat prijs fosfaatrechten stijgt'

donderdag 28 juni 2018

'Er moet nog een substantiële hoeveelheid fosfaat beschikbaar zijn', zegt Marijn Dekkers, sectorspecialist melkveehouderij bij Rabobank. Echter, daartegenover staat dat er veel vraag is; zeker nu de melkprijzen stijgende zijn. Dekkers verwacht dat de koopdruk in 2019 waarschijnlijk minder wordt.
Lees meer >

'Geen ruimte voor extra knelgevallen'

donderdag 28 juni 2018

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) ziet geen ruimte om meer melkveehouders als knelgeval aan te duiden en uitzonderingen te bieden aan afzonderlijke groepen ondernemers. Dat maakt zij woensdagavond 27 juni duidelijk in het debat over het fosfaatrechtenstelsel.
Lees meer >

Waarom prijs fosfaatrechten snel stijgt

woensdag 27 juni 2018

De prijs van fosfaatrechten is de afgelopen dagen hard opgelopen. Bijna niemand had deze prijsstijging zien aankomen. Het kan dan ook gezien worden als een signaal dat er veel vraag is. Ook de melkveehouders, die de rechten op zak dachten te hebben, moeten toch bijkopen. Wat speelt er?
Lees meer >

'Fosfaatbeleid doodsteek voor bio-sector'

dinsdag 26 juni 2018

'Het fosfaatbeleid van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) is de doodsteek voor de biologische melkveehouderij', zo meldt Sybrand Bouma, initiatiefnemer van de SOS-groep (actiegroep van biologische melkveehouders). Een vrijstelling voor de zogeheten 'latente ruimte' is volgens Bouma de oplossing voor hun probleem.
Lees meer >

Afgeroomde fosfaatrechten pas in 2019 benutbaar

vrijdag 22 juni 2018

Begin juni zat er bijna 145.000 kilo fosfaatrechten in de zogeheten fosfaatbank, maar deze rechten kunnen waarschijnlijk pas in 2019 worden benut. Dit schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voeselkwaliteit) aan de Tweede Kamer.
Lees meer >

Bron: Boerenbusiness


Postcode