Fosfaatwijzer

Fosfaatnieuws

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws over fosfaat? Lees hier alle actuele informatie.

EU komt nog met reactie op knelgevallen

donderdag 12 juli 2018

De spoedvragen die Annie Schreijer-Pierik, Europarlementariër van het CDA, stelde over de knelgevallen in de melkveehouderij moeten nog door Brussel beantwoord worden. In een vroege reactie liet Brussel al wel weten dat het hier om een Nederlandse kwestie gaat, maar dat noemt Schreijer-Pierik een open deur.
Lees meer >

Fosfaatrechten laten 230 euro achter zich

woensdag 11 juli 2018

Ook deze week laat de prijs voor fosfaatrechten een daling zien, wat het de tweede daling op rij maakt. Toch is deze daling veel minder hard dan de explosieve stijging die de recordprijs tot stand bracht.
Lees meer >

Toezicht op fosfaathandel dichterbij

vrijdag 6 juli 2018

Om speculatie in de fosfaatrechtenhandel te voorkomen, moet er toezicht op de markt komen. Daartoe dringt de VVD al langere tijd aan. De partij krijgt ondertussen steun van andere partijen.
Lees meer >

Prijs fosfaatrechten stabiliseert op 230 euro

woensdag 4 juli 2018

Na een paar onstuimige weken, worden de fosfaatrechten deze week voor een min of meer gelijkblijvende prijs verhandeld. Wat speelt er verder in de markt? 
Lees meer >

'Niet vreemd dat prijs fosfaatrechten stijgt'

donderdag 28 juni 2018

'Er moet nog een substantiële hoeveelheid fosfaat beschikbaar zijn', zegt Marijn Dekkers, sectorspecialist melkveehouderij bij Rabobank. Echter, daartegenover staat dat er veel vraag is; zeker nu de melkprijzen stijgende zijn. Dekkers verwacht dat de koopdruk in 2019 waarschijnlijk minder wordt.
Lees meer >

Bron: Boerenbusiness


Postcode