Fosfaatwijzer

Fosfaatnieuws

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws over fosfaat? Lees hier alle actuele informatie.

'Het is een puinhoop bij RVO.nl'

woensdag 1 augustus 2018

Het geduld van melkveehouders en handelaren wordt dit jaar op de proef gesteld bij de overdracht van fosfaatrechten. Althans, dat beweren de handelaren, die vinden dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in gebreke blijft. Volgens RVO.nl is dat onzin.
Lees meer >

Prijsstijging fosfaatrechten verklaarbaar?

woensdag 1 augustus 2018

De prijs van fosfaatrechten is deze week onverwachts behoorlijk gestegen. Dit terwijl er in de afgelopen weken juist prijscorrecties plaatsvonden. Een duidelijk aanwijzing voor de kentering is er niet, al suggereert het wel hoe ...
Lees meer >

Reparatie met grote haken en ogen

donderdag 26 juli 2018

Wanneer zijn er fosfaatrechten nodig om kalveren te houden, en wanneer niet? Op die vraag kwam 18 juli een antwoord. Daarmee wordt er opnieuw gesleuteld aan het fosfaatrechtenstelsel. Ook kwam er een vrijstelling voor zoogkoeien en werd de regeling voor knelgevallen uitgebreid. Echter, zijn dit positieve reparaties of blijken de haken en ogen toch groter?
Lees meer >

Prijs fosfaatrechten levert ruim 10 euro in

woensdag 25 juli 2018

De handel in fosfaatrechten wordt als rustig bestempeld, waarbij de kopers een afwachtende houding hebben en op lagere prijzen zinspelen. Op welke prijsniveau wordt er handel gedaan?
Lees meer >

Geen fosfaatrechten voor jong van vleesvee

woensdag 18 juli 2018

Jongvee voor de vleesveehouderij heeft geen fosfaatrechten nodig. De vrijstellingsregeling en beleidsregel die dit moeten regelen, zijn door de Europese Commissie (EC) goedgekeurd. Dat maakt minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) bekend.
Lees meer >

Bron: Boerenbusiness


Postcode