Fosfaatwijzer

Fosfaatnieuws

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws over fosfaat? Lees hier alle actuele informatie.

Wat de fosfaatuitspraak betekent voor (ver)pachter

woensdag 27 maart 2019

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft dinsdag 26 maart geoordeeld dat de verpachter aanspraak kan maken op fosfaatrechten. Andreas Van der Vis, jurist bij Countus, legt uit wat de voorwaarden zijn en wat dit voor melkveehouders betekent. 
Lees meer >

Prijs fosfaatrechten maakt rare sprongen

woensdag 5 december 2018

De prijs van fosfaatrechten laat grillige bewegingen zien. Op de rappe prijsstijging van afgelopen week, volgt deze week een fikse correctie.
Lees meer >

Hoe groot is fosfaatstress aan het einde van het jaar?

dinsdag 4 december 2018

Het einde van het jaar komt in zicht en dat betekent dat de melkveehouders voor het eerst de balans moeten opmaken: blijft de fosfaatproductie binnen de fosfaatruimte of niet? Met de wisselende regelgeving is het voor echter sommigen een hele klus. Hoe groot is de 'fosfaatstress' aan het einde van het jaar?
Lees meer >

Meer tijd nodig voor fosfaatrechtenstelsel

vrijdag 31 augustus 2018

'Er is nog meer tijd nodig voor het verantwoorden van het fosfaatjaarplafond', aldus Netwerk Grondig. Daarom vragen ze bij minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) om een coulancetermijn. Nu is het zo dat de fosfaatboekhouding eind december rond moet zijn.
Lees meer >

'Fosfaatrechten kopen kan ook zonder bank'

dinsdag 14 augustus 2018

Het is mogelijk om fosfaatrechten op naam te krijgen zonder dat er een beroep moet worden gedaan op de bank. Via deze constructie krijgen melkveehouders de kans om meer vee te behouden. Marius Wijers, belastingadviseur bij Accon avm, gaat in op mogelijkheden die de Belastingdienst aanbiedt.
Lees meer >

Bron: Boerenbusiness


Postcode