Fosfaatwijzer

Fosfaatnieuws

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws over fosfaat? Lees hier alle actuele informatie.

Meer tijd nodig voor fosfaatrechtenstelsel

vrijdag 31 augustus 2018

'Er is nog meer tijd nodig voor het verantwoorden van het fosfaatjaarplafond', aldus Netwerk Grondig. Daarom vragen ze bij minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) om een coulancetermijn. Nu is het zo dat de fosfaatboekhouding eind december rond moet zijn.
Lees meer >

'Fosfaatrechten kopen kan ook zonder bank'

dinsdag 14 augustus 2018

Het is mogelijk om fosfaatrechten op naam te krijgen zonder dat er een beroep moet worden gedaan op de bank. Via deze constructie krijgen melkveehouders de kans om meer vee te behouden. Marius Wijers, belastingadviseur bij Accon avm, gaat in op mogelijkheden die de Belastingdienst aanbiedt.
Lees meer >

'Het is een puinhoop bij RVO.nl'

woensdag 1 augustus 2018

Het geduld van melkveehouders en handelaren wordt dit jaar op de proef gesteld bij de overdracht van fosfaatrechten. Althans, dat beweren de handelaren, die vinden dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in gebreke blijft. Volgens RVO.nl is dat onzin.
Lees meer >

Prijsstijging fosfaatrechten verklaarbaar?

woensdag 1 augustus 2018

De prijs van fosfaatrechten is deze week onverwachts behoorlijk gestegen. Dit terwijl er in de afgelopen weken juist prijscorrecties plaatsvonden. Een duidelijk aanwijzing voor de kentering is er niet, al suggereert het wel hoe ...
Lees meer >

Reparatie met grote haken en ogen

donderdag 26 juli 2018

Wanneer zijn er fosfaatrechten nodig om kalveren te houden, en wanneer niet? Op die vraag kwam 18 juli een antwoord. Daarmee wordt er opnieuw gesleuteld aan het fosfaatrechtenstelsel. Ook kwam er een vrijstelling voor zoogkoeien en werd de regeling voor knelgevallen uitgebreid. Echter, zijn dit positieve reparaties of blijken de haken en ogen toch groter?
Lees meer >

Bron: Boerenbusiness


Postcode